Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, peynirli, pişirilir

Peynirli Biftek Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Biftek Nasıl Pişirilir



Peynirli Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi


Malzemeler:


-8 biftek


-200 gr gravyer veya kaşar peyniri


-2 kaşık tereyağ veya margarin


-1 soğan, tuz ve karabiber


Tarifi:


1- Soğan rendelenir Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir


2- Peynir ve yağ bir tencereye konur Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir


3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir


4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür


Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.