![]() |
İhbeyşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İhbeyşiMALZEMELER 50 gram kıyma 1,5 çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak YAPILIŞ TARİFİ Kıyma, birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun ![]() parçalar koparıp, yuvarlayın, 1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin, 1 adet arpacık soğanını yemeklik doğrayıp, tavada kavurun, 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin, 1 çay bardağı suyu ilave edin ![]() ![]() ![]() İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|