![]() |
Baharatlı Kuzu Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Kuzu Güveçkuzu güveç tarifi - baharatlı kuzu güveç nasıl yapılır ![]() Baharatlı ve susamlı kuzu güveç malzemeleri 800 gr yağsız kuzu kuşbaşı 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 5 kırmızı soğan 1 ![]() 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kişniş 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı susam 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni 1 limonun suyu 2 su bardağı yoğurt 200 ml krema 3 su bardağı su Baharatlı ve susamlı kuzu güveç hazırlanışı Etleri güvece alın ![]() Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip kavurun ![]() Soğanları temizleyip ikiye kesin ![]() Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın ![]() Kavrulmakta olan ete 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı daha ekleyin ![]() Kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin ![]() Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin ![]() Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ![]() Karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Kalan 2 soğanı ince piyazlık doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin ![]() ![]() Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Baharatlı ve susamlı kuzu güveç artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|