![]() |
Mutancana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MutancanaMutancana Tarifi - Mutancana Yapılışı - Osmanlı Mutancana Malzemeler (4 porsiyon için) Kuzu eti 1,6 gr ![]() Kızıl üzüm (1 avuç) 75gr ![]() Arpacık soğanı 100 gr ![]() Soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr ![]() İncir (4 adet) 50 gr ![]() Tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr ![]() Bal (2 çorba kaşığı) 40 gr ![]() Tuz (2 çay kaşığı) 10 gr ![]() Su (2 su bardağı) Sumak (2 çay kaşığı) 5 gr ![]() Un (1 çorba kaşığı) 15 gr ![]() Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin ![]() Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın ![]() Edirne Sarayı 1539 Semih Tezcan |
![]() |
![]() |
|