ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mutancana (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194486)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Mutancana
 
Mutancana Tarifi - Mutancana Yapılışı - Osmanlı Mutancana

Malzemeler (4 porsiyon için)

Kuzu eti 1,6 gr.

Kızıl üzüm (1 avuç) 75gr.

Arpacık soğanı 100 gr.

Soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr.

İncir (4 adet) 50 gr.

Tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.

Bal (2 çorba kaşığı) 40 gr.

Tuz (2 çay kaşığı) 10 gr.

Su (2 su bardağı)

Sumak (2 çay kaşığı) 5 gr.

Un (1 çorba kaşığı) 15 gr.


Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin. Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin.

Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın.



Edirne Sarayı 1539

Semih Tezcan


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.