Paşazade |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PaşazadePaşazade Tarifi - Paşazade Yapılışı - Osmanlı Paşazade Yemeği - Osmanlı Paşazade Tarifi MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 50 gr Kaşar ( Rende ) 1 tane orta boy Soğan 1 tane orta boy Domates 1 tane orta boy Patlıcan 1 tane Sivri Biber 1 diş Sarımsak 1 kaşık Salça 1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ 2 su bardağı Su Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber YAPILIŞI 1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurundaha sonra domates,biber’i ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiber’inide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın 2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın 3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun |
|