Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paşazade

Paşazade

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paşazade



Paşazade Tarifi - Paşazade Yapılışı - Osmanlı Paşazade Yemeği - Osmanlı Paşazade Tarifi

MALZEMELER


200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )


50 gr Kaşar ( Rende )


1 tane orta boy Soğan


1 tane orta boy Domates


1 tane orta boy Patlıcan


1 tane Sivri Biber


1 diş Sarımsak


1 kaşık Salça


1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ


2 su bardağı Su


Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber



YAPILIŞI


1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurundaha sonra domates,biber’i ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiber’inide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın


2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın


3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.