ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Paşazade (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194477)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:05 AM

Paşazade
 
Paşazade Tarifi - Paşazade Yapılışı - Osmanlı Paşazade Yemeği - Osmanlı Paşazade Tarifi

MALZEMELER


200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )


50 gr Kaşar ( Rende )


1 tane orta boy Soğan


1 tane orta boy Domates


1 tane orta boy Patlıcan


1 tane Sivri Biber


1 diş Sarımsak


1 kaşık Salça


1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ


2 su bardağı Su


Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber



YAPILIŞI


1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun.daha sonra domates,biber’i ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiber’inide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.


2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın.


3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.