![]() |
Finlandiya Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yahnisifinlandiya usulü yahni tarifi - rezeneli yahni nasıl yapılır - portakal kabuklu yahniMalzemeler: 500 gr kuzu but (kuşbaşı doğranmış) 1 adet soğan (4?e kesilmiş) 1 adet defne yaprağı 1 adet rezene (tel tel doğranmış) 1/2 adet limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 1 adet yumurta sarısı 1/2 bağ dereotu 2 bardak su Yapılışı: Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın ![]() Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin ![]() Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|