Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
finlandiya, yahnisi

Finlandiya Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Finlandiya Yahnisi



finlandiya usulü yahni tarifi - rezeneli yahni nasıl yapılır - portakal kabuklu yahniMalzemeler:



500 gr kuzu but (kuşbaşı doğranmış)

1 adet soğan (4?e kesilmiş)

1 adet defne yaprağı

1 adet rezene (tel tel doğranmış)

1/2 adet limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tane karabiber

1/2 adet portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı hardal

1 adet yumurta sarısı

1/2 bağ dereotu

2 bardak su


Yapılışı:


Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın

Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin

Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.