![]() |
Finlandiya Yahnisi
finlandiya usulü yahni tarifi - rezeneli yahni nasıl yapılır - portakal kabuklu yahniMalzemeler:
500 gr kuzu but (kuşbaşı doğranmış) 1 adet soğan (4?e kesilmiş) 1 adet defne yaprağı 1 adet rezene (tel tel doğranmış) 1/2 adet limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 1 adet yumurta sarısı 1/2 bağ dereotu 2 bardak su Yapılışı: Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın. Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin. Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.