![]() |
Kuzu İncik Kapama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu İncik KapamaKuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapamanın Yapılışı Malzeme 6 adet kuzu incik veya kol 100 gr ![]() 2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş) 4 diş sarımsak (Doğranmış) 1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm ![]() 3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm ![]() 3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet marul veya yeşil salata 1/2 bağ maydanoz (Doğranmış) 1/2 bağ dereotu (Doğranmış) 1 çorba kaşığı Un Hazırlanışı • Etleri tencereye koyun ![]() • Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın ![]() ![]() • Tencere içinde margarini kızdırın ![]() ![]() • Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun ![]() ![]() • Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın ![]() ![]() • Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|