![]() |
Kuzu İncik Kapama
Kuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapamanın Yapılışı
Malzeme 6 adet kuzu incik veya kol 100 gr. Margarin 2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş) 4 diş sarımsak (Doğranmış) 1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm. kalınlığında doğranmış) 3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm. kalınlığında doğranmış) 3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış) 1 adet marul veya yeşil salata 1/2 bağ maydanoz (Doğranmış) 1/2 bağ dereotu (Doğranmış) 1 çorba kaşığı Un Hazırlanışı • Etleri tencereye koyun. • Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın. • Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin. • Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın. • Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin. • Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.