ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu İncik Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194456)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:08 AM

Kuzu İncik Kapama
 
Kuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapamanın Yapılışı

Malzeme


6 adet kuzu incik veya kol

100 gr. Margarin

2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş)

4 diş sarımsak (Doğranmış)

1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm. kalınlığında doğranmış)

3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm. kalınlığında doğranmış)

3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış)

1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış)

1 adet marul veya yeşil salata

1/2 bağ maydanoz (Doğranmış)

1/2 bağ dereotu (Doğranmış)

1 çorba kaşığı Un

Hazırlanışı


• Etleri tencereye koyun.

• Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın.

• Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin.

• Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.

• Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.

• Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.