Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bifteği, dana, fransız, usulü

Fransız Usulü Dana Bifteği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Dana Bifteği



Payar Kafe Da Paris - Biftek Tarifi


4 kişi için

MALZEME :


4 dilim dana bifteği (150-170 gr tanesi)

2 çorba kaşığı rafine yağı

Tuz, bir çimdik karabiber

4 adet küçük domates

Birkaç yaprak su teresi yoksa maydanoz yaprağı

4 adet mantar

4 dilim kafe dö paris tereyağı


YAPILIŞI :


Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövünüz (eti naylonun arasına koyup pirzola demiri ile üzerine vurursanız parçalanmadan daha kolay dövebilirsiniz) payard ince dövülmüş demektir


Kızgın ızgarada pişmeli anında servis edilmelidir

Domatesleri ızgarada veya fırında hafif yağlayarak bir kaç dakika pişirip mantarları kendi suyunda yoksa sıcak suda ısıtarak domateslerin üzerine birer adet mantar koyunuz


Biftekleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayıp kızgın ateşli ızgarada birer birer buçuk dakika alt üst pişirip bir servis tabağına koyunuz

Yanında domatesleri ve su teresini koyup servis ediniz

Ayrı olarak kafe dö pari tereyağını ve kızarmış patates servis ediniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.