ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Usulü Dana Bifteği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194446)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Fransız Usulü Dana Bifteği
 
Payar Kafe Da Paris - Biftek Tarifi


4 kişi için

MALZEME :


4 dilim dana bifteği (150-170 gr. tanesi)

2 çorba kaşığı rafine yağı

Tuz, bir çimdik karabiber

4 adet küçük domates

Birkaç yaprak su teresi yoksa maydanoz yaprağı

4 adet mantar

4 dilim kafe dö paris tereyağı


YAPILIŞI :


Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında ince dövünüz (eti naylonun arasına koyup pirzola demiri ile üzerine vurursanız parçalanmadan daha kolay dövebilirsiniz) payard ince dövülmüş demektir


Kızgın ızgarada pişmeli anında servis edilmelidir

Domatesleri ızgarada veya fırında hafif yağlayarak bir kaç dakika pişirip mantarları kendi suyunda yoksa sıcak suda ısıtarak domateslerin üzerine birer adet mantar koyunuz


Biftekleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayıp kızgın ateşli ızgarada birer birer buçuk dakika alt üst pişirip bir servis tabağına koyunuz

Yanında domatesleri ve su teresini koyup servis ediniz

Ayrı olarak kafe dö pari tereyağını ve kızarmış patates servis ediniz.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.