Fındık Soslu Et Bohçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Soslu Et BohçasıFındık Soslu Et Bohçası tarifi - Fındık Soslu Et Bohçası yapilisi MALZEMELER 1/2 kg bonfile 200 gr dana jambon 300 gr mantar 4 yemek kasigi dövülmüs ceviz 50 gr kasar peyniri rendesi 2 yemek kasigi tereyagi 1 adet sogan 3 dis sarimsak tuz 1 kase yogurt Marinat için: 1 adet büyük sogan, zeytinyagi, tuz Sos için: 1 adet sogan, 2 dis sarimsak, 1 adet büyük domates, 30 gr findik, tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Bonfileleri iyice döverek inceltin Sogani rendeleyip suyunu sikin Biraz zeytinyagi ve tuzla karistirip etleri bekletin 1 adet sogan ve 3 dis sarimsagi 2 kasik tereyaginda kavurun, tuzunu katip temizlenmis ve yikanmis mantarlari iyice dograyip ilave edin Suyunu salip tekrar çekene dek pisirin Jambonlari küçük dograyip, karisima ekleyin, dövülmüs cevizi ekleyin Soguyunca kasar rendesini ilave edin Bonfileleri 4 küçük kasenin içine, kenarlari sarkacak sekilde yerlestirin Hazirladiginiz harci dörde bölün ve kaselerin içine doldurun Sarkan etleri üstüne sarin Folyo ile kapatip, 180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin Sos için: 1 yemek kasigi tereyaginda küçük dogrnmis sogan ve sarimsaklari kavurun, tuzunu atin Domateslerin kabuklarini soyup, çekirdeklerini çikarin ve küçük dograyin Findiklari firinda biraz pembelestirip sosa katin Pisen etin suyundan da ilave edip biraz pisirin Servis tabagina eti koyup üzerine sosu dökün Yaninda yogurt ile servis yapin
|
|
|
|