ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındık Soslu Et Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194397)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Fındık Soslu Et Bohçası
 
Fındık Soslu Et Bohçası tarifi - Fındık Soslu Et Bohçası yapilisi


MALZEMELER

1/2 kg bonfile

200 gr dana jambon

300 gr mantar

4 yemek kasigi dövülmüs ceviz

50 gr kasar peyniri rendesi

2 yemek kasigi tereyagi

1 adet sogan

3 dis sarimsak

tuz

1 kase yogurt
Marinat için:

1 adet büyük sogan, zeytinyagi, tuz
Sos için:

1 adet sogan, 2 dis sarimsak,

1 adet büyük domates,

30 gr findik, tuz, karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Bonfileleri iyice döverek inceltin. Sogani rendeleyip suyunu sikin. Biraz

zeytinyagi ve tuzla karistirip etleri bekletin. 1 adet sogan ve 3 dis

sarimsagi 2 kasik tereyaginda kavurun, tuzunu katip temizlenmis ve

yikanmis mantarlari iyice dograyip ilave edin. Suyunu salip tekrar çekene

dek pisirin. Jambonlari küçük dograyip, karisima ekleyin, dövülmüs cevizi

ekleyin. Soguyunca kasar rendesini ilave edin. Bonfileleri 4 küçük kasenin

içine, kenarlari sarkacak sekilde yerlestirin. Hazirladiginiz harci dörde

bölün ve kaselerin içine doldurun. Sarkan etleri üstüne sarin. Folyo ile

kapatip, 180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin.

Sos için: 1 yemek kasigi tereyaginda küçük dogrnmis sogan ve

sarimsaklari kavurun, tuzunu atin. Domateslerin kabuklarini soyup,

çekirdeklerini çikarin ve küçük dograyin. Findiklari firinda biraz

pembelestirip sosa katin. Pisen etin suyundan da ilave edip biraz pisirin.

Servis tabagina eti koyup üzerine sosu dökün. Yaninda yogurt ile servis

yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.