Oktay Usta İskender |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta İskenderİskender Tarifi - İskender Yapılışı - İskender Nasıl Yapılır - İskender Malzemeleri Malzemeler: 6 Tırnak Pide 400 Gr Bonfile1 Kase Yoğurt 1 Kavanoz Domates Sos 2 Çorba K TereyağıDomates Biber Tuz Karabiber Sıvıyağ Hazırlanışı: Bonfile eti ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada önlü arkalı kızartıyoruz Tuz ekliyoruz Tırnak pideleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz kızarttıktan sonra servis tabağına alıyoruz Sarımsağı yoğurdun içine rendeleyip çırma teli ile çırpıyoruz Ekmeklerin üzerine yoğurdu döküyoruz![]() Domates sosu biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada pişiriyoruz Yoğurdun üzerine döküyoruz Kızarmış etleri üzerine koyuyoruz Tereyağını, pul biber, tuz ve karabiber ile tavada eritiyoruz![]() İskenderin üzerine döküyoruz Biber ve domatesleri doğrayıp kenarlara koyduktan sonra servis ediyoruz![]() |
|
|
|