ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta İskender (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194263)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:40 AM

Oktay Usta İskender
 
İskender Tarifi - İskender Yapılışı - İskender Nasıl Yapılır - İskender Malzemeleri

Malzemeler:


6 Tırnak Pide

400 Gr. Bonfile

1 Kase Yoğurt

1 Kavanoz Domates Sos

2 Çorba K. Tereyağı

Domates

Biber

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ


Hazırlanışı:


Bonfile eti ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada önlü arkalı kızartıyoruz. Tuz ekliyoruz. Tırnak pideleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz kızarttıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Sarımsağı yoğurdun içine rendeleyip çırma teli ile çırpıyoruz. Ekmeklerin üzerine yoğurdu döküyoruz.


Domates sosu biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada pişiriyoruz. Yoğurdun üzerine döküyoruz. Kızarmış etleri üzerine koyuyoruz. Tereyağını, pul biber, tuz ve karabiber ile tavada eritiyoruz.


İskenderin üzerine döküyoruz. Biber ve domatesleri doğrayıp kenarlara koyduktan sonra servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.