Antigrot Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antigrot Soteet sote nasıl yapılır - sote antigrot tarifi - bonfile soteMalzemeler: 4 adet kalın ve dövülmemiş antrikot veya bonfile dilimi 4 çorba kaşığı tereyağı (tercihan pastörize olmamış köy tereyağı ) 2 çorba kaşığı havanda dövülüp kıyma haline gelmiş taze zencefil 2 çorba kaşığı soya sosu İki üç kaşık su Yapılışı: Bunun için kasaptan kalın dilinlenmis ve dövülmemis antrikotumuzu alıyoruz Üzerlerini sıvı yağla yağladıktan sonra , tercihen çelik tavada , tavayı iyice kızdırıp tavaya atıyoruz![]() Sote AntrikotOrta yüksek ateşte her bir yüzü 5er dakika, ya da daha fazla pişmiş isteniyorsa biraz daha uzun , pişiriyoruz ![]() Bu sayede içleri sulu ve yumuşak kalacak Etlerimizi tabağa alıyoruz Tavamız biraz ılınınca ateşe alıp tereyağını eritiyoruz![]() Tavanın içinde kalan et kırıntılarını kazıyoruz Havanda dövülerek kıyma haline getirilmiş taze zencefil, soya sosu, ve suyunu koyuyoruz![]() Etleri tabağa bıraktığı sularıyla beraber tavaya alıp birkaç kez çevirerek 4-5 dakika daha, ya da isteğe göre daha uzun, pişiriyoruz ![]() Etleri servis tabağına alıp tavada kalan sosu tekrar ısıtarak etlerimizin üzerine paylaştırıyoruz ![]() alıntı |
|
|
|