ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antigrot Sote (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194249)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Antigrot Sote
 
et sote nasıl yapılır - sote antigrot tarifi - bonfile soteMalzemeler:


4 adet kalın ve dövülmemiş antrikot veya bonfile dilimi

4 çorba kaşığı tereyağı (tercihan pastörize olmamış köy tereyağı )

2 çorba kaşığı havanda dövülüp kıyma haline gelmiş taze zencefil

2 çorba kaşığı soya sosu

İki üç kaşık su


Yapılışı:


Bunun için kasaptan kalın dilinlenmis ve dövülmemis antrikotumuzu alıyoruz. Üzerlerini sıvı yağla yağladıktan sonra , tercihen çelik tavada , tavayı iyice kızdırıp tavaya atıyoruz.


Sote AntrikotOrta yüksek ateşte her bir yüzü 5er dakika, ya da daha fazla pişmiş isteniyorsa biraz daha uzun , pişiriyoruz.


Bu sayede içleri sulu ve yumuşak kalacak. Etlerimizi tabağa alıyoruz. Tavamız biraz ılınınca ateşe alıp tereyağını eritiyoruz.


Tavanın içinde kalan et kırıntılarını kazıyoruz. Havanda dövülerek kıyma haline getirilmiş taze zencefil, soya sosu, ve suyunu koyuyoruz.


Etleri tabağa bıraktığı sularıyla beraber tavaya alıp birkaç kez çevirerek 4-5 dakika daha, ya da isteğe göre daha uzun, pişiriyoruz.


Etleri servis tabağına alıp tavada kalan sosu tekrar ısıtarak etlerimizin üzerine paylaştırıyoruz.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.