Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, madımak

Etli Madımak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Madımak



Etli Madımak Tarifi - Etli Madımak Yapılışı - Etli Madımak Malzemeleri




Malzemesi:

500 gr kuzu kuşbaşı 150 gr pastırma 2 demet madımak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı iri bulgur Pul biber Karabiber Tuz


Tarifi:

• Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin

• Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun

• Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin

• 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin

• 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin

• Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin

• Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.