ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Madımak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194214)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Etli Madımak
 
Etli Madımak Tarifi - Etli Madımak Yapılışı - Etli Madımak Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemesi:

500 gr. kuzu kuşbaşı 150 gr. pastırma 2 demet madımak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı iri bulgur Pul biber Karabiber Tuz


Tarifi:

• Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin.

• Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun.

• Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin.

• 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin.

• 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin.

• Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin.

• Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.