![]() |
Etli Madımak
Etli Madımak Tarifi - Etli Madımak Yapılışı - Etli Madımak Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: 500 gr. kuzu kuşbaşı 150 gr. pastırma 2 demet madımak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı iri bulgur Pul biber Karabiber Tuz Tarifi: • Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin. • Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun. • Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin. • 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin. • 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin. • Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin. • Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.