Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, marullu

Marullu Kuzu Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marullu Kuzu Kapama



Marullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr kuzu eti (yağlı)

yarım demet taze soğan

yarım demet maydanoz

isteğe göre tutam taze nane

1,5 – 2 su bardağı su

Tuz

marul ya da kıvırcık yaprakları


Yapılışı:


1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın

2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun

3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın

4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın

5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.