Marullu Kuzu Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marullu Kuzu KapamaMarullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri Malzemeler: 500 gr kuzu eti (yağlı) yarım demet taze soğan yarım demet maydanoz isteğe göre tutam taze nane 1,5 – 2 su bardağı su Tuz marul ya da kıvırcık yaprakları Yapılışı: 1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın 2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun 3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın 4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın 5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin 6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin |
|