![]() |
Marullu Kuzu Kapama
Marullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzemeler: 500 gr kuzu eti (yağlı) yarım demet taze soğan yarım demet maydanoz isteğe göre tutam taze nane 1,5 – 2 su bardağı su Tuz marul ya da kıvırcık yaprakları Yapılışı: 1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın. 2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun. 3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. 4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın. 5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.