ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Marullu Kuzu Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194141)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:01 PM

Marullu Kuzu Kapama
 
Marullu Kuzu Kapama Tarifi - Marullu Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Marullu Kuzu Kapama Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr kuzu eti (yağlı)

yarım demet taze soğan

yarım demet maydanoz

isteğe göre tutam taze nane

1,5 – 2 su bardağı su

Tuz

marul ya da kıvırcık yaprakları


Yapılışı:


1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.

2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.

3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.

4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.

5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.