Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tas, usulü, uşak

Uşak Usulü Tas Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uşak Usulü Tas Kapama



Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri

Çömlek eti için hazırlanan et çorba kasesi içine konur Domatesler, soğanlar, biberler ve bol yağlı parçalar kasenin üzerine konur İki saplı tava denilen özel kap içine ters olarak yerleştirilir Çorba kasesinin üzerine taş konarak ağırlık sağlanır Bu yemekte 3-4 saatte hafif ateşte pişer odun kömüründe pişer Önce pişmekte olan yemek suyunu iki saplı tavanın etrafına bırakır Tavanın etrafına yemeğin suyu doldurulur Sonra bu su ağır ağır çorba kasesinin içine girer Belirli bir süre sonra hafif yanık et kokusu gelmeye başlar İşte o an yemek pişmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.