Uşak Usulü Tas Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uşak Usulü Tas KapamaTas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri Çömlek eti için hazırlanan et çorba kasesi içine konur Domatesler, soğanlar, biberler ve bol yağlı parçalar kasenin üzerine konur İki saplı tava denilen özel kap içine ters olarak yerleştirilir Çorba kasesinin üzerine taş konarak ağırlık sağlanır Bu yemekte 3-4 saatte hafif ateşte pişer odun kömüründe pişer Önce pişmekte olan yemek suyunu iki saplı tavanın etrafına bırakır Tavanın etrafına yemeğin suyu doldurulur Sonra bu su ağır ağır çorba kasesinin içine girer Belirli bir süre sonra hafif yanık et kokusu gelmeye başlar İşte o an yemek pişmiştir
|
|
|
|