ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Uşak Usulü Tas Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194126)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:03 PM

Uşak Usulü Tas Kapama
 
Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri

Çömlek eti için hazırlanan et çorba kasesi içine konur. Domatesler, soğanlar, biberler ve bol yağlı parçalar kasenin üzerine konur. İki saplı tava denilen özel kap içine ters olarak yerleştirilir. Çorba kasesinin üzerine taş konarak ağırlık sağlanır. Bu yemekte 3-4 saatte hafif ateşte pişer odun kömüründe pişer. Önce pişmekte olan yemek suyunu iki saplı tavanın etrafına bırakır. Tavanın etrafına yemeğin suyu doldurulur. Sonra bu su ağır ağır çorba kasesinin içine girer. Belirli bir süre sonra hafif yanık et kokusu gelmeye başlar. İşte o an yemek pişmiştir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.