Limonlu Dana Bifteği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Dana BifteğiDana Bifteği - Biftekli Limonlu Et - Limonlu Dana Eti Yapılışı GEREKLİ MALZEMELER 4 Kişilik Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori * 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g * 40 g tereyağı * 150 ml tavuk suyu tableti * 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu * 1 limonun suyu * 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı * Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Adaçayı yaprakları Limon dilimleri Yapılışı: Limonlu Dana Bifteği 1 – Fırını 110 C’ye ısıtın 2 – Bir tavada tereyağını eritinYağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dakaltın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin 3 – Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutunTavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyinBir taşım kaynatınKarışımı ağır ateşte 4-5 dakkaynatınTuzunu biberini ilave edin 4 – Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidirEvde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyinFazla pişen etler kuru ve sert olur SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür |
|