![]() |
Limonlu Dana Bifteği
Dana Bifteği - Biftekli Limonlu Et - Limonlu Dana Eti Yapılışı
GEREKLİ MALZEMELER 4 Kişilik Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori * 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. * 40 g. tereyağı * 150 ml tavuk suyu tableti * 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu * 1 limonun suyu * 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı * Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Adaçayı yaprakları Limon dilimleri Yapılışı: Limonlu Dana Bifteği 1 – Fırını 110 C’ye ısıtın. 2 – Bir tavada tereyağını eritin.Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak.altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin. 3 – Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun.Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin.Bir taşım kaynatın.Karışımı ağır ateşte 4-5 dak.kaynatın.Tuzunu biberini ilave edin. 4 – Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir.Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin. DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin.Fazla pişen etler kuru ve sert olur. SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz. Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.