ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu Dana Bifteği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194081)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:11 PM

Limonlu Dana Bifteği
 
Dana Bifteği - Biftekli Limonlu Et - Limonlu Dana Eti Yapılışı





GEREKLİ MALZEMELER 4 Kişilik Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori


* 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. * 40 g. tereyağı

* 150 ml tavuk suyu tableti

* 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu

* 1 limonun suyu

* 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı

* Tuz ve karabiber


SÜSLEMEK İÇİN:

Adaçayı yaprakları Limon dilimleri



Yapılışı:

Limonlu Dana Bifteği


1 – Fırını 110 C’ye ısıtın.

2 – Bir tavada tereyağını eritin.Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak.altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin.

3 – Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun.Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin.Bir taşım kaynatın.Karışımı ağır ateşte 4-5 dak.kaynatın.Tuzunu biberini ilave edin.

4 – Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın.

HAZIRLAMA:

Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir.Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin.


DİKKAT:

Etleri yağda fazla pişirmeyin.Fazla pişen etler kuru ve sert olur.


SERVİS ÖNERİLERİ:

Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz.

Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.