![]() |
Fransız Usulü Dana Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Dana HaşlamaMalzemeler : 750 g dana sokum Tuz, taze çekilmiş karabiber 250 g (1 iri) kereviz 250 g (5 küçük) soğan 250 g (1 orta boy) havuç 5 yaprak beyaz lahana 250 g (1 orta boy) pırasa 250 g şalgam (isteğe bağlı) Tarifi: Ön hazırlık olarak kereviz ve şalgamın kabuklarını soyıın ve iri parçalar halinde doğrayın; soğanı ve pırasayı ayıklayın ve her ikisini de yine iri parçalar halinde doğrayın; havucu kazıyıp 5-6 eşit parça olacak biçimde kesin; lahananın dış yapraklarını iri parçalar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, eti süzgece aktarın ve soğuk suya tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Eti tencereden alıp, bir kesme tahtası üzerinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|