ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Usulü Dana Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194047)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:16 PM

Fransız Usulü Dana Haşlama
 
Malzemeler :


750 g dana sokum

Tuz, taze çekilmiş karabiber

250 g (1 iri) kereviz

250 g (5 küçük) soğan

250 g (1 orta boy) havuç

5 yaprak beyaz lahana

250 g (1 orta boy) pırasa

250 g şalgam (isteğe bağlı)



Tarifi:


Ön hazırlık olarak kereviz ve şalgamın kabuklarını soyıın ve iri parçalar halinde doğrayın; soğanı ve pırasayı ayıklayın ve her ikisini de yine iri parçalar halinde doğrayın; havucu kazıyıp 5-6 eşit parça olacak biçimde kesin; lahananın dış yapraklarını iri parçalar halinde kesin. Eti bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın.


Tencereyi ateşten alıp, eti süzgece aktarın ve soğuk suya tutun. Eti tekrar temiz bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Üzerinde oluşan kefı alıp, atın.


Tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 30 dakika pişirin. Kereviz, soğan ve havucu ilave edip, yine ağır ateşte 30 dakika daha pişirin. Bu sürenin sonunda lahana, pırasa ve şalgamı katıp, et ve sebzeler yıımuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.


Eti tencereden alıp, bir kesme tahtası üzerinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış çukur bir servis tabağına koyun. Sebzeler ve pişme suyunu üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.