Tavuk Büryan |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk BüryanMalzemeler * 2 adet tavuk budu * 1 su bardağı pirinç * 1 adet soğan * 1 adet domates * zeytinyağı * karabiber * Defne Yaprağı * tuz Hazırlanışı 1 Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır 2 Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir 3 Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur 4 Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir 5 Domates suyunu çekince altı kapatılır 6 Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır 7 Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır 8 Üstüne haşlanmış pirinç konulur 9 Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir 10 Karabiber serpilir 11 Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir 12 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir |
|