Bulgurlu Hindi Bonfile |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Hindi BonfileBulgurlu Hindi Bonfile Tarifi - Bulgurlu Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri İçindekiler: 1 paket Hindi Bonfile 600 ml su 50 gr bulgur (köftelik) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) 50 gr beyazpeynir (ufalanmış) Derin bir kaba su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırın Bonfileleri sırasıyla tuzlu suya ve bulgura batırıp, her iki tarafını bulgur ile kaplayın Yağsız tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Her iki tarafları pembeleşinceye kadar 4’er dak pişirin Ateşi kısın, kapak kapatın ve 3-4 dak daha pişirinTavadan alın ve sıcak tutun Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan zeytinyağı, sarmısak, karabiber ve tuz katın 3 dak karıştırarak pişirip ateşten alın Karışımı etlerin üzerine gezdirin Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin |
|