![]() |
Bulgurlu Hindi Bonfile
Bulgurlu Hindi Bonfile Tarifi - Bulgurlu Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 1 paket Hindi Bonfile 600 ml su 50 gr bulgur (köftelik) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) 50 gr beyazpeynir (ufalanmış) Derin bir kaba su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırın. Bonfileleri sırasıyla tuzlu suya ve bulgura batırıp, her iki tarafını bulgur ile kaplayın. Yağsız tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin. Her iki tarafları pembeleşinceye kadar 4’er dak. pişirin. Ateşi kısın, kapak kapatın ve 3-4 dak. daha pişirin.Tavadan alın ve sıcak tutun. Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan zeytinyağı, sarmısak, karabiber ve tuz katın. 3 dak. karıştırarak pişirip ateşten alın. Karışımı etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.