![]() |
Risottolu Hindi Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Risottolu Hindi Biftekhindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler: 1 tabak Hindi Biftek 2 dal kekik (yapraklanmış) 2 çorba kaşığı portakal suyu 7 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr pirinç 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 400 ml piliç suyu (kaynar) 200 gr krema 100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 demet fesleğen (iri doğranmış) 5 sap maydanoz (iri doğranmış) 2 adet orta boy kabak (halka doğranmış) 15 adet kuşkonmaz (haşlanmış) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Tarifi: Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın ![]() ![]() Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak ![]() ![]() karıştırmaya devam ederek 3-4 dak ![]() ![]() ![]() Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın ![]() Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak ![]() ![]() Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak ![]() ![]() ![]() ![]() Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|