![]() |
Risottolu Hindi Biftek
hindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler:
1 tabak Hindi Biftek 2 dal kekik (yapraklanmış) 2 çorba kaşığı portakal suyu 7 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr pirinç 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 400 ml piliç suyu (kaynar) 200 gr krema 100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 demet fesleğen (iri doğranmış) 5 sap maydanoz (iri doğranmış) 2 adet orta boy kabak (halka doğranmış) 15 adet kuşkonmaz (haşlanmış) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Tarifi: Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın. Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Pirinci ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dak. daha kavurun. Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın. Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak. soteleyin. Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak. pişirin. Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak. daha pişirin. Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.