ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Risottolu Hindi Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194007)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:50 AM

Risottolu Hindi Biftek
 
hindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler:


1 tabak Hindi Biftek

2 dal kekik (yapraklanmış)

2 çorba kaşığı portakal suyu

7 çorba kaşığı zeytinyağı

300 gr pirinç

1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)

400 ml piliç suyu (kaynar)

200 gr krema

100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 demet fesleğen (iri doğranmış)

5 sap maydanoz (iri doğranmış)

2 adet orta boy kabak (halka doğranmış)

15 adet kuşkonmaz (haşlanmış)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)


Tarifi:


Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın. Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.


Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Pirinci ilave edin,


karıştırmaya devam ederek 3-4 dak. daha kavurun. Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın.


Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak. soteleyin.


Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak. pişirin. Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak. daha pişirin.


Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.