Kuru Kayısılı Hindi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Kayısılı HindiKuru Kayısılı Hindi Tarifi - Kuru Kayısılı Hindi Yapılışı - Kuru Kayısılı Hindi Nasıl Yapılır - Banvit Kuru Kayısılı Hindi İçindekiler: 2 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı un 2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 500 ml tavuk suyu 12 adet kuru kayısı Karabiber (arzu edilen miktarda) Derin bir tavada yağın yarısını ısıtıp, etleri hızlı ateşte 5 dak karıştırarak soteleyin ve tavadan alın Tavaya kalan yağ ve soğanları koyup, soğanlar kahverengileşinceye kadar soteleyin, un ve baharatları katıp, karıştırarak 1-2 dak pişirin Etleri tekrar tavaya alıp harmanlayın Tavuk suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin ve kaynama noktasına getirip kısık ateşte 10 dak pişirin Kayısıları ilave edip 15 dak daha kaynatın Karabiber serperek servis yapın |
|