Piliç Lokması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç LokmasıPiliç Lokması Tarifi - Piliç Lokması Nasıl Yapılır - Piliç Lokması Malzemeleri Malzeme Listesi * 2 Adet Piliç (Orta Boy) * Yarım Kilogram Domates * 1 Adet Kuru Soğan * 150 Gram Margarin * 250 Gram Mantar * 4 Adet Dolmalık Biber * 1 Su Bardağı Su * 1 Tutam Tuz * 1 Tutam Karabiber Piliç Lokması Nasıl Yapılır? 1 Ayıklanmış ve kemikleri çıkarılmış pilici kuşbaşı olacak şekilde doğrayın![]() 2 Soğanın ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayın![]() 3 Mantarları haşlayıp arzu ettiğiniz şekilde doğrayın![]() 4 Margarini tencereye koyun ve içerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek 2 dakika pembeleştirin![]() 5 Pembeleşen soğana kuşbaşı doğranmış piliç etini ilave edip 5 dakika karıştırarak soteleyin![]() 6 Sotelediğiniz etin üzerine haşlanıp doğranmış mantarları,kabukları soyulup doğranmış domatesleri, halka şeklinde kesilmiş biberleri, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı suyu ilave edin Orta hararette 15 dakika pişirip yanına pilav ile servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|