![]() |
Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yer Fıstıklı Ve Acılı TavukYer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Tarifi - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Yapılışı - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Nasıl Yapılır - Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 1 tavugun kemiksiz but ve gögüs etleri 3 dolmalik biber 1 yumurta 2 sogan 1 havuç 2 taze sogan 2 çuska biber 2 dis sarimsak 4 çay kasigi nisasta 1-2 çorba kasigi soyasosu 1 çay bardagi su 2 çay kasigi tuz 2 çay kasigi tozseker Yarim tavuk bulyon 1 çay kasigi sirke YAPILIŞ TARİFİ Tavuk etlerini küçük kusbasi dograyin ![]() kiyin ![]() ![]() dograyin ![]() ![]() ![]() Sarimsaklari soyup halka halka kiyin ![]() Tavuk etlerini 1 çay bardagi su ve yumurta aki ile karistirin ![]() yumurta sarisi ekleyip harmanlayin ![]() ![]() Tencerede 2-3 çorba kasigi yagi kizdirin ![]() pembelesinceye kadar kizartin ![]() ![]() sogan, sarimsak ve biberi tavada kalan yagda biraz kavurup etlerle ekleyin ![]() daha tavada 2-3 dakika kavurun ![]() Tavayi atesten alip kavrulmus etlerin üzerine çok az sirke, tuz ve tozseker serpin ![]() ve servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|