![]() |
Zeytinli Mantarlı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Mantarlı TavukZeytinli Mantarlı Tavuk Tarifi - Zeytinli Mantarlı Tavuk Yapılışı - Zeytinli Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır - Zeytinli Mantarlı Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 1 küçük tabak Banvit Şerit 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sirke 2 diş dövülmüş sarımsak 2 çorba kaşığı mısır nişastası 3 çorba kaşığı soya sosu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı zencefil 4 çorba kaşığı sıvıyağ 15-20 adet siyah zeytin 10-15 adet mantar 1 su bardağı piliç suyu YAPILIŞI Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin ![]() Sıvı yağı tavada ısıtın ![]() ![]() ![]() Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, piliç suyunu ekleyin ![]() Karabiber ve tuzunu ayarlayın ![]() ![]() Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|