![]() |
Lavaşta Fesleğenli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lavaşta Fesleğenli PiliçLavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi - Lavaşta Fesleğenli Piliç Yapılışı - Lavaşta Fesleğenli Piliç Nasıl Yapılır - Lavaşta Fesleğenli Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs 2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış) 4-5 sap maydanoz (iri doğranmış) 1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş) 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı dijon hardalı 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 8 adet orta boy lavaş Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın ![]() Hardal ve elma sirkesini karıştırın ![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak ![]() ![]() Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin ![]() ![]() Lavaşlara paylaştırarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|