Limon Soslu Bademli Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Bademli TavukMalzemeler: 4 adet tavuk göğsü 5 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı hardal 2 diş sarımsak (dilimlenmiş) ¼ çay kaşığı karabiber 6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 fincan dilimlenmiş badem 2 fincan tavuk suyu (1 adet tavuk bulyon) 1 çay kaşığı mısır nişastası (1 çay kaşığı su ile karıştırılacak) 2 yemek kaşığı limon marmeladı 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı maydonoz Hazırlanışı: Limon suyu hardal sarımsak ve karabiberi bir kapta karıştırıp tavukların üzerine dökün 1 saat marine edin Tavada 1 kaşık yağda bademleri altın rengine dönene kadar kavurun Wok’a 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavukları ekleyin Tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin Tavukları Wok’tan alın Tavuk suyu ve nişastayı bir kapta 5 dk kaynatın Marmelad tereyağ ve maydanozu ekleyin Hepsini karıştırarak 2-3 dk pişirin Tavukları ve bademleri Wok’a koyarak 1-2 dk karıştırın Üzerine hazırladığınız sosu dökün Sıcak servis yapın *** Afiyet Olsun *** |
|