Limonlu Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu PiliçLimonlu Piliç Tarifi - Limonlu Piliç Yapılışı - Limonlu Piliç Nasıl Yapılır - Limonlu Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 5 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 4 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 adet limonun suyu 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etleri iki streç arasında 5 mm kalınlığında oluncaya kadar inceltin ve 1 cm eninde şeritler kesin ![]() Zeytinyağını ısıtıp, et, soğan ve sarmısakları katın Pul kırmızıbiber serpin Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin![]() Ateşten alıp, limon suyunu gezdirin Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, iyice karıştırın![]() Arzu ederseniz sıcak limon dilimleriyle beraber servis yapın
|
|
|
|