![]() |
Tavuk Mantarlı Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Mantarlı Güveçgüveç nasıl yapılır - mantarlı güveç tarifi - tavuk mantarlı güveç nasıl yapılır - güveç tarifleri Malzemeler: 700 gr kemiksiz tavuk göğüs eti 500 gr mantar 1 çay bardağından bir parmak eksik mısırözü yağı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı yoğurt biraz rendelenmiş kaşar peyniri 2-3 diş sarmısak pul biber tuz Fırından önce Yapılışı: Tavuk etlerimizi küp küp doğruyoruz ![]() Mantarlarımızı yıkayıp limon ve bir yemek kaşığı un koyduğumuz suyun içerisine alıyoruz ![]() Yağımızı teflon tavaya koyup unun kokusu çıkana kadar yağda kavuruyoruz ![]() Sonra tavuklarımızı kavurup sarmısağıda ilave ediyoruz ![]() Mantarlarımızı büyükse iri iri doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz ![]() Mantarlarla 10 dakika kadar pişirdikten sonra (harlı ateşte) yoğurt sirke ve tuzu çırpıp üzerine döküyoruz ![]() 5 dakika daha pişirdikten sonra güveç kaplarına pay edip (birer kişilik) üzerine kaşar rendesi ve pul biber ekip servisten 15 dakika önce 200 derecede önceden ısıttığımız fırında tekrar pişirip servis ediyoruz ![]() Fırından sonra |
![]() |
![]() |
|