Sebzeli Piliç Güveci 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç Güveci 2Sebzeli Piliç Güveci Tarifi - Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı - Sebzeli Piliç Güveci Nasıl Yapılır - Sebzeli Piliç Güveci Malzemeleri 2 adet piliç 5 çorba kaşığı tereyağı 3 adet patlıcan 750 gr fasulye, kabak, bamya15 adet arpacık soğan 2 adet domates 3 adet dolmalık biber Yeteri kadar tuz Sebzeler 3 kaşık yağda öldürülür Pişecek kaba yerleştirilir Piliçler dörde bölünür Kemiğinden ayrılır, geri kalan 2 kaşık yağda kızartılır, sebzelerin üzerine dizilir, arpacık soğan, domates ve biber, tuz, piliçlerin üzerine konur 3 bardak su ilave edilerek ateşe konur Yarım saat kaynadıktan sonra kabın ağzı kapatılarak fırına sürülür Piştikten sonra servis yapılır
|
|
|
|