Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, sebzeli, tavuk, tereyağlı

Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti



tavuk etli yemek tarifleri - tavuklu yemekler - sebzeli tavuk tarifi

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti malzemeleri


80 gr yumuşatılmış tereyağı


2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz


2 yemek kaşığı limon suyu


400 gr tavuk göğüs eti


2 havuç


250 gr taze börülce


1 çay bardağı kavrulmuş badem


Zeytinyağı

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti hazırlanışı


Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp,

yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin

Buzdolabında dondurun Tavuk etlerini yağlayıp

fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin

Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın

Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın

ve hemen buzlu suya aktarın

Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın


Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin

Hepsini servis tabağına alın Üzerine tavuk etini yerleştirin

Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın

Sıcak servis yapın

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.