ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193555)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:05 AM

Sebzeli Tereyağlı Tavuk Eti
 
tavuk etli yemek tarifleri - tavuklu yemekler - sebzeli tavuk tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti malzemeleri


80 gr yumuşatılmış tereyağı


2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz


2 yemek kaşığı limon suyu


400 gr tavuk göğüs eti


2 havuç


250 gr taze börülce


1 çay bardağı kavrulmuş badem


Zeytinyağı

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti hazırlanışı


Tereyağı, maydanoz ve limon suyunu karıştırıp,

yağlı kağıt arasında elinizle küçük rulo haline getirin.

Buzdolabında dondurun. Tavuk etlerini yağlayıp

fırın ızgarasında kızarıncaya kadar pişirin.

Havuçları şerit halinde doğrayıp suda haşlayın.

Börülceleri kaynayan suya atıp haşlayın

ve hemen buzlu suya aktarın.

Sebzeleri zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın.


Bademleri de yağda soteleyip sebzelere ilave edin.

Hepsini servis tabağına alın. Üzerine tavuk etini yerleştirin.

Maydanozlu tereyağından bir dilim kesip tavuğun üzerine alın.

Sıcak servis yapın.

Sebzeli ve tereyağlı tavuk eti artık hazır, afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.