Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, çulluk, yahnisi

Bezelyeli Çulluk Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Çulluk Yahnisi



Bezelyeli Çulluk Yahnisi Tarifi - Bezelyeli Çulluk Yahnisi Yapılışı - Çulluk Yahnisi

Çullukları dörder parçaya ayırınız, tereyağı ile tavada biraz kızarttıktan sonra çıkarıp tencereye koyunuz Dörde bölünmüş 4-5 soğan ve tuzunu biberini ekiniz, 1 kepçe etsuyu ile ıslatınız, kapalı olarak hafif ateşte yavaş yavaş pişiriniz Suyuna, tuzuna dikkat ediniz İndirmeden 5 dakika önce içine bir kutu bezelye ile 1 kaşık tereyağı koyunuz, pişince indiriniz


Not: Yemeklerde sadeyağ kullanmakta sakınca yoktur Fakat yemeğin lezzetini artırmak için olanaklıysa tereyağı kullanınız Özellikle av etlerinde, tavukta, yumurta ve salçalarda, makarna ve pilavlarda kesinlikle tereyağı kullanmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.