![]() |
Bezelyeli Çulluk Yahnisi
Bezelyeli Çulluk Yahnisi Tarifi - Bezelyeli Çulluk Yahnisi Yapılışı - Çulluk Yahnisi
Çullukları dörder parçaya ayırınız, tereyağı ile tavada biraz kızarttıktan sonra çıkarıp tencereye koyunuz. Dörde bölünmüş 4-5 soğan ve tuzunu biberini ekiniz, 1 kepçe etsuyu ile ıslatınız, kapalı olarak hafif ateşte yavaş yavaş pişiriniz. Suyuna, tuzuna dikkat ediniz. İndirmeden 5 dakika önce içine bir kutu bezelye ile 1 kaşık tereyağı koyunuz, pişince indiriniz. Not: Yemeklerde sadeyağ kullanmakta sakınca yoktur. Fakat yemeğin lezzetini artırmak için olanaklıysa tereyağı kullanınız. Özellikle av etlerinde, tavukta, yumurta ve salçalarda, makarna ve pilavlarda kesinlikle tereyağı kullanmak gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.