Patatesli Tavuk Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Tavuk GüveçPatatesli Tavuk Güveç Tarifi - Patatesli Tavuk Güveçin Yapılışı - Patatesli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır Malzemeler: 600 gr kuşbaşı tavuk eti 4 adet patates 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Hazırlanışı: Altı adet güveç kabını yağlayın Kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp güveç kaplarına paylaştırın Soyulup, yuvarlak doğranmış 2 patatesi soğanların üzerine yerleştirinPatateslerin üzerine kuş başı doğranıp tuz, karabiber ile harmanlanmış tavuk parçalarını koyun Kalan patatesleri yuvarlak doğrayıp, en üste yerleştirin![]() Derin bir kasede bir su bardağı suyla biber ve domates salçasını karıştırıp nane, kekik tuz ve karabiber ekleyin Hazırladığınız bu sosu, güveçlerin üzerinde gezdirin![]() Üstteki patateslerin yanmaması için güveçleri alüminyum folyoyla kapatın 180 derecelik fırında 50 dakika pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın (folyolaları servis sırasında çıkarın)![]() Alıntı
|
|
|
|