ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Tavuk Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193476)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Patatesli Tavuk Güveç
 
Patatesli Tavuk Güveç Tarifi - Patatesli Tavuk Güveçin Yapılışı - Patatesli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır

Malzemeler:


600 gr kuşbaşı tavuk eti

4 adet patates

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Altı adet güveç kabını yağlayın. Kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp. güveç kaplarına paylaştırın. Soyulup, yuvarlak doğranmış 2 patatesi soğanların üzerine yerleştirin

Patateslerin üzerine kuş başı doğranıp tuz, karabiber ile harmanlanmış tavuk parçalarını koyun. Kalan patatesleri yuvarlak doğrayıp, en üste yerleştirin.

Derin bir kasede bir su bardağı suyla biber ve domates salçasını karıştırıp nane, kekik tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız bu sosu, güveçlerin üzerinde gezdirin.

Üstteki patateslerin yanmaması için güveçleri alüminyum folyoyla kapatın. 180 derecelik fırında 50 dakika pişirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın (folyolaları servis sırasında çıkarın).


Alıntı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.