Erikli Ve Bademli Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Ve Bademli HindiErikli Hindi - Hindi Nasıl Pişirilir - Bademli Hindi Malzemeler 500 gr hindi eti2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuru üzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 Adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 Adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Tarifi Zeytinyağını tavada ısıtın Hindi etlerini kavuran Tavadan çıkarıp, sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuru üzüm kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiberi bü tencerede karıştırın![]() 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin Hafif ateşte 25 dakika kaynatın Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın![]() Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan gezdirin Kıyılmış badem serperek, servis yapın![]() alıntı |
|
|
|